Ексшефът на ДАНС не е взел международния си паспорт

Петко Сертов е изчезнал без да взима международния си паспорт. Това обявиха в ефира на предаването "Дикофф" съпругата на ексшефа на ДАНС и бившият служител на агенцията Алексей Петров. От МВР съобщиха, че колата на Сертов е минала границата с Гърция.

 

Междувременно, екскурзоводът Юлия Маркова сигнализира, че видяла Петко Сертов и възрастен мъж да се разхождат в Самуиловата крепост край Петрич.  По думите й, това се е случило ден след като Сертов е изчезнал от дома си. Заради показанията на Маркова, полицията в Благоевград щателно проверява записите от камерите там.  

 

След като екскурзоводката ги таксувала по два лева за посетителски билети, двамата мъже разгледали Крепостта и бързо си тръгнали. Юлия не видяла нищо съмнително в поведението им и дори първоначално не разпознала бившият шеф на ДАНС. Направила го на следващия ден след емисия новини. 

 

От полицията в Благоевград, обаче така и не установили бил ли е Сертов на Самуиловата крепост миналата събота или не. Причината - камерите в крепостта не го заснели. Оказва се, че още едни камери не са засекли Петко Сертов – тези по пътя му към Гърция. От МВР установили, че колата му излязла от страната, но вътре ли е бил Сертов – полицаите не знаят.  

 

Репортер: Екатерина Николова