До момента не са открити оцелели

Откриха останки и предмети, които по всяка вероятност са от изчезналия самолет на компанията "Еър Ейша". Спасителните екипи съобщават, че край остров Борнео са намерени 6 тела, три от които вече са прибрани.

 

Ръководителят на спасително-издирвателната операция заяви, че военен самолет е забелязал на дъното на Яванско море сянка с фoрмата на изчезналата машина. Дълбочината на морето в района, където са намерени останките, е около 25-30 метраОстанките от "Еърбъса" са близо до точката, където за последно е бил осъществен контакт между контролната кула и пилотите. Към мястото се отправят кораби и екипи, които ще се включат в издирването на телата на пътниците.  

 

Спасителите са забелязали отломки на три различни места. До момента оцелели няма. Близките на пътниците утре ще прелетят със специален самолет над мястото, където се е разбил летателният апарат, за да се помолят за душите им. Шефът на авиокомпания Еър Ейша също поднесе съболезнованията си.


Според авиационни експерти, най-вероятната причина за трагедията е грешка на пилота или комбинация с атмосферните условия.

 

"Еърбъсът" на базираната в Малайзия авиокомпания "Еър Ейша" изчезна преди две денонощия по време на полет от индонезийския град Сурабая до Сингапур. На борда му се намираха 162 души.