По думите й убиецът кара кола напълно законно, защото присъдата все още не е влязла в сила

На 2-ри юни в пешеходната зона на Стара Загора беше прегазен четиригодишния Паоло. Зад волана на джипа, който го уби, беше Георги Сапунджиев. Той беше осъден на 3 години и 4 месеца затвор. Беше осъден по съкратената процедура – без разпити на свидетели и вещи лица, след като призна вината си. 

 

Едно- единствено съдебно заседание, което му осигури намаляване на присъдата с поне една трета. Сапунджиев ще излежава присъдата си в затворническо общежитие от открит тип. Беше пуснат и на свобода срещу 1 500 лв. парична гаранция. 

 

Още тогава майката на Паоло Красимира Иванова каза, че това е нищожна присъда. Родителите ще обжалват.

 

„Пред Апелативния съд ще настояваме да се промени квалификацията на престъплението, защото на първа инстанция тя беше сменена от убийство на пешеходна пътека на убийство на улицата. Ще настояваме и за увеличаване на присъдата”, каза майката на убитото дете.

 

По думите й в закона има много вратички, които позволяват на едно тежко престъпление да се квалифицира като много по-леко и това трябва да се промени.

 

Майката на Паоло заяви още, че е виждала Георги Сапунджиев да шофира, въпреки че му е забранено да кара кола 5 години. „Той ще бъде с отнето права, когато влезе в сила присъдата му и в момента шофира напълно законно”, заяви още тя.

 

Какво каза още почернената майка гледайте във видеото.