Атанаска Георгиева признала пред полицай, че в нощта на убийството е правила секс за пари

Нови факти за Атанаска Георгиева, обвиняема за убийството на 8-годишната Александра от Поморие, станаха ясни днес в съда. Жената признала пред полицай, че в нощта на убийството е правила секс за пари с мъж от ромски произход, в кола на паркинг. С него имало още двама души, които гледали, предаде Дарик радио - Бургас. 

 

Тези твърдения са на самата Атанаска Георгиева. Тя ги разказала пред полицая Димитър Демостенов, който днес се яви като свидетел по делото. 

 

Когато Демостенов и неговият колега Иван Манев открили жената на таванското помещение във входа, в който живеела, двамата проверили номера на мобилния ѝ телефон. Веднага им отговорили, че от него е имало позвъняване до майката на убитата Алекс с думите „Повече няма да видиш детето си”.

 

Докато изчаквали специалната група, Георгиева разказала на Демостенов, че предишната нощ отишла да си купи цигари от близък магазин и на паркинга пред него срещнала трима роми в черна кола. Правила секс с единия от тях, за което получила „20 или 30” лева. През това време друг от мъжете ѝ поискал телефона, а тя му го дала доброволно. Не след дълго ѝ го върнал. Това се случило между 21:00 и 21:30 ч., според нея.

 

Полицай Демостенов разказа, че когато той и колегата му открили Атанаска на тавана, тя била видимо притеснена и треперела. На въпрос защо е в такова положение, отвърнала, че се страхува, защото всеки момент там ще дойде бившият ѝ съпруг, който ще ѝ нанесе побой, защото не му давала пари за отглеждането на децата от проваления им брак. Докато униформените били при нея, в квартирата, където под легло беше открито тялото на Алекс, изобщо не говорили за детето.

 

На днешното заседание на съда, след като ѝ беше дадена такава възможност, Атанаска Георгиева зададе няколко въпроса към Димитър Демостенов и още няколко свидетели. Питанията бяха неясни, видимо неадекватни, а от някои от тях тя се отказваше.

 

Утре трябва да е последният ден на процеса, в който ще бъдат разпитани още 14 свидетели, а на обвиняемата за удушаването на Александра Тодорова ще бъде дадена възможност да разкаже отново своята версия за нощта на 10 април 2014 г.

 

Източник: Dariknews.bg - Бургас