Българското правителство иска мирно решение на конфликта, коментира Валентин Радев от ГЕРБ

 

"Действията на страната ни са адекватни и предпазливи. Българското правителство иска мирно решение на конфликта”. 

 

Това коментира в „Часът на Милен Цветков” Валентин Радев от ГЕРБ в дискусия за реакцията на България във връзка със случващото се в Украйна. Темата коментираха и Стоян Мирчев от БСП и Юлиян Ангелов от Патриотичния фронт.

 

Според Радев единствената алтернатива в тази ситуация са преговорите и дискусии за мир. Той добави, че причината за сигурността и спокойствието е в това, че страната ни е член на НАТО.

 

Стоян Мирчев от БСП сподели, че според него на този етап позицията и реакцията на България са неадекватни, като се аргументира с това, че държавата не полага грижи за своите малцинства зад граница в сравнение с други държави. 

 

Според него фактът, че България е член на НАТО, не е основание да разрешава изграждане на база на територията на страната ни и че сигурността ни е на първо място.

 

Юлиян Ангелов заяви, че в продължение на 25 години реакциите на външната политика на България са неадекватни. Според него най-важното на този етап е реакцията на България да бъде насечена към защитата на българите в Украйна.