Проведени са десетки успешни операции, допълни той

"Постът ми на главен секретар на МВР не е самоцел, още повече, че са налице постигнатите резултати”, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.  

 

Той коментира исканията за оставката му от трибуната в Народното събрание, предаде БГНЕС. За нея призовават от Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Коалиционните партньори в управлението настояват и за оставката на шефа на ДАНС – Владимир Писанчев. 

 

Освен това парламентът окончателно прие в сряда текстовете от закона, с които главният секретар на МВР занапред ще се назначава с указ на президента по предложение на правителството. 

Още по темата

 

Лазаров се защити, като каза, че работи добре с вътрешния министър Веселин Вучков, а и не са открити нарушения по операцията в Лясковец. 

 

„Изговори се много за Лясковец и бяха извършени редица проверки. Факт е, че не бе установено нарушение на главния секретар на МВР", заяви Лазаров. Той отрече да има напрежение между него и министър Вучков и даде пример с десетките успешни съвместни операции за борба с организираната престъпност и укриването на данъци.

 

Лазаров отклони въпроса за това, че е бил „прескочен" при съгласуването за използване на СРС-та при операция "Червеи". Главният секретар на МВР заяви, че няма информация по случая и че с него вече се е заела прокуратурата.