Има опасност къщите им да се срутят заради свлачище

 

Три семейства от село Тънка бара край Неделино живеят в старо училище, защото къщите им се сриват. Потъването на земята застрашава още над 70 семейства. Едно от семействата безпомощно гледаше как пукнатините стават все по-големи и домът им се руши.  

 

„Край на живота да туриш е по-добре. Няма повече смисъл”, сподели през сълзи Славчо Георгиев, чиято къща е осеяна с пукнатини. 

Още по темата

 

Не знам какво да направя, просто вдигам ръце“, призна кметският наместник Валентин Хаджиев. Пукнатините и пропаданията са плъзнали по целия скат и по всички улици в селото.

 

Преди около две години хората изживяват същия кошмар. Тогава подобни пукнатини подкопават основите на няколко къщи, а държавата спешно отпусна близо 320 000 лева за укрепване на свлачището. Огледът на общинска комисия показал, че свлачището е завзело още половин километър.

 

„Ние сме поканили специалисти и те ще кажат точно какво се случва в момента”, обясни главният инженер на Неделино Любомир Славейков. Ясно е обаче, че ще трябват още пари и време за укрепване на свлачището, а през това време семейство Георгиеви ще живее в старо училище… без ток и вода, без тоалетна и под течащ покрив.

 

Репортер: Анелия Веселинова