Политическите нападки преди втория тур на изборите в Сърница

Размяна на удари за Сърница. Два дни преди кметския балотаж в най-младата община в България, ГЕРБ и ДПС влязоха в ожесточена политическа битка.


Ток срещу религия, религия срещу ток. До това се сведе битката за Сърница в последния ден от кметската изборна кампания.


„Това, че вкараха религията в кампанията е недопустимо. Знаете ли, че на Мустафа са му казвали: „Ти си продаде вярата, ти си гяурин”, обясни лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов.


Старото обвинение прозвуча на нов глас и от Реформаторите – вече партньори на ГЕРБ в управлението на Сърница и в кампанията за кмет.


„Защото този господин - наконтеният, фризираният, ми излиза всеки път да обяснява, как ние насаждаме омраза. Те упражняват най-грозната, верската заплаха. За да смесват своите кражби с нашата вяра”, твърди съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев.


Отговорът не закъсня.


„Религията е любов! Как се плаши с любов? Салам алейкум! Това ли ми е използването на религията?!”, запита лидерът на ДПС Лютви Местан.


И контраатаката не закъсня – с токовия удар, който ДПС още вчера огласи. От партията извадиха писмено последно предупреждение от шефа на горското стопанство до хората от махала Селище, че токът им ще бъде прекъснат точно днес. Нещо, което те изтълкуваха като изборен политически натиск. Хората в селище – също.


„Сега, точно като гласувахме горе и ме видяха, че съм от ДПС, веднага пристига това писмо”, заяви Мехмед Мечкарски.


В Селище внезапно се появи необичаен брой подкрепления. Все да се оплаче от властимащите. Версията на управляващите е съвсем различна – хората в Селище дължат пари.


„Всеки гражданин е длъжен да си плаща дължимото”, на мнение е Цветан Цветанов.
Колко е дължимото обаче, не се знае.


„Може би не беше сега подходящият момент”, смята зам.-директорът на Горското стопанство Стоян Поптомов.


Хората в махалата са категорични, че не дължат нищо и редовно си плащат сметките.
След целия шум токът все пак не беше спрян.  


Повече по темата гледайте във видеото.