Представители на "Germanwings" потвърдиха, че такъв инструмент е част от оборудването на Еърбъса

 

Появи се информация на германския в. "Билд”, че главният пилот е използвал брадва в опит да разбие вратата на пилотската кабина. Представители на "Germanwings" потвърдиха, че такъв инструмент е част от оборудването на Еърбъса. 

Още по темата

 

Междувременно стана ясно, че важна улика е открита в дома на помощник пилота, който умишлено е свалил самолета във Френските Алпи. Информацията се появи в немски медии, но все още властите не я потвърждават официално. 

 

Полицията направи обиски на дома на Андреас Лубиц в Дюселдорф и в къщата на родителите му в Монтабаур, където той често е живял. Иззети са компютри, лаптопи и други материали. 

 

В интервю за СNN изпълнителният директор на „Луфтханза” заяви, че авиокомпанията подбира своите пилоти изключително внимателно, а вторият пилот на фаталния полет е преминал успешно всички тестове. 

 

"Имаме система, която позволява членове на екипажите да споделят проблемите си, без да бъдат санкционирани. Те могат да съобщават и за проблемите на други колеги също, без да бъдат санкционирани. Тази възможност обаче не е била използвана в този случай. Мрежата ни за сигурност, с която толкова се гордеем, не е проработила в този случай”, обясни Карстен Шпор.