Калина Стефанова бе блъсната докато пресича улицата и умря след 7 месеца в кома

 

На 3 февруари 2014 година 35-годишната Калина Стефанова е блъсната от автомобил докато пресича на пешеходна пътека. В продължение на 7 месеца тя е в „будна кома”. Съпругът й Иван Стефанов започва да води борба с държавните институции, но без нейния подпис не може да заведе дело срещу шофьора, който я е блъснал и застрахователите отказват да изплатят обезщетение за катастрофата. 

 

Въпреки трудностите Иван получава частично обезщетение в размер на 50 хиляди лева. През август миналата година, когато разследването на катастрофата е пред приключване Калина умира в болницата от сепсис. На 30 март тази година подсъдимият Милко Драганов е осъден на първа инстанция на 4 години и 6 месеца затвор.

 

Адвокатът на Иван Стефанов - Ралица Петкова сподели, че е доволна от присъдата. Тя добави, че отнемането на човешкия живот по какъвто и да било начин трябва да се наказва с най-строгите мерки.

 

Ралица Петкова добави, че в България няма законова уредба за хората изпаднали в кома и лечебните заведения нямат адекватни условия за грижа на болните, за което трябва да се направят сериозни законодателни промени.