"Аз съм абсолютно чист, когато застана пред моето семейство и приятели", заяви самият той

 

Съдбата на Цветан Цветанов ясна до месец. Днес делото, по което бившият вътрешен министър беше осъден на 4 години затвор, стигна последната инстанция. Според прокуратурата Цветанов съзнателно е нарушил закона и шест пъти е отказал прилагане на СРС-та спрямо трима души. Всичко това, въпреки съдебното разрешение за подслушване. 

 

Така Цветан Цветанов осуетил разследване и попречил да бъде разкрито престъпление, в което участвал и полицай. Според адвокатите на Цветанов цялото дело е политическо. 

Още по темата

 

"Очакваме ВКС да сподели нашето виждане да отмени двете предходни съдебни решения и да сложи край на политическото обвинение”, заяви в пледоарията си германският защитник на Цветанов Ханс Петер Ул.

 

Той подчерта, че подслушването е посегателство срещу правата на гражданите и ако бъде извършено, то трябва да бъде съобразено и да има съразмерност. Ул наблегна на факта, че след като има съдебно решение, като вътрешен министър е трябвало да го изпълни, но в същото време носи цялата политическа отговорност. В този смисъл Цветанов е имал две правомощия – да разреши прилагането на СРС или да не го направи.

 

От своя страна Цветанов заяви, че вярва в справедливостта на ВКС и в това, че законът ще възтържествува.

 

"Аз съм абсолютно чист, когато застана пред моето семейство и приятели, защото винаги съм се водил единствено от законите”, каза Цветанов. 

 

Видео: БГНЕС