Той е подсъдим за смъртта на 11-месечната Красимира от созополското село Крушевец

 

11 години затвор, при максимални 15, получи на първа инстанция граничният полицай Костадин Стоянов за смъртта на 11-месечната Красимира от созополското село Крушевец. Костадин Стоянов ще изтърпи наложеното му наказание при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

 

Съдът постанови още той да бъде лишен от свидетелство за правоуправление на лек автомобил за срок от 13 години.

 

 

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок. Костадин Стоянов е категоричен, че ще се възползва от това си право.

 

Веднага след като изслуша присъдата, майката на загиналото момиченце Нонка припадна. Тя обясни, че вярва, че за детето ѝ ще има справедливост. Бащата на Красимира заяви, че е искал доживотна присъда.

 

Преди началото на пледоариите днес прокуратурата поиска и съдът прие, че обвинението спрямо Костадин Стоянов трябва да бъде утежнено, заради това, че повторната автотехническа експертиза е установила, че той е шофирал не с 45, а с 59 км/ч.

 

Още по темата

На предишното заседание съдът назначи нова автотехническа експертиза по делото. Така защитата на бившия граничен полицай, обвинен за убийството на 11-месечно бебе в катастрофа на тротоара, постигна отлагане на процеса.

 

Красимира беше прегазена в бебешката си количка през септември миналата година.

 

Костадин Стоянов е обвинен, че е предизвикал трагедията под въздействие на алкохол и наркотици.

 

За пръв път в предишното заседание Костадин застана пред камера, за да разкаже спокойно своята версия за инцидента. Припомнете си думите му: