"Невинна съм. Не съм извършила това деяние. Стриктно спазвам всички закони", заяви Красимира Трифонова в съдебната зала

Окончателно - съдът остави в ареста Красимира Трифонова, която заедно с дъщеря си е обвинена за убийството на Пейо Пеев. Според магистратите на този етап доказателствата са достатъчни, за да подкрепят вече определената мярка задържане под стража. Налице са и предположения за укриване или извършване на ново престъпление от страна на Трифонова. 

Тъщата на Пейо Пеев обжалва ареста си

Трифонова влезе в съдебната зала със скрито с маска лице. Според съда обаче са събрани достатъчно доказателства, свидетели и ДНК експертизи, заради които взе решение да я остави в ареста. Дъщеря й Габриела е пусната под домашен арест. "Невинна съм. Не съм извършила това деяние. Не съм влизала в автомобила. Стриктно спазвам всички закони. Не се провеждат никакви процесуално-следствени действия. Всичко, което се интерпретира, е срещу мен. Срещу мен и моите близки действа престъпна организация за покушение. Има заплахи да ни отнемат децата”, заяви Трифонова в съдебната зала. 

Красимира Трифонова през сълзи: С дъщеря ми сме невинни!

Малко преди началото на заседание пред Съдебната палата се събраха близки на Пейо Пеев, които поискаха Трифонова да остане в ареста. 

"За мен и двете са си убийци. Габриела е възпрепятствала Пейо да излезе от колата. Натискала го е. Дори има доказателства, че тя е запушвала дихателните му пътища, за да може по-бързо да бъде удушен. Ако е искала да го спаси или да не участва - щеше да му помогне да отвори вратата на колата и да излязат, както твърдят", заяви Иванка Пеева, майка на Пейо Пеев.

"Красимира Трифонова да остане в ареста и по никакъв начин да не бъде пускана сред обществото", каза Милена Йорданова, сестра на Пейо Пеев.

Адвокатът на Красимира Трифонова заяви, че се съмнява в събраните доказателства, тъй като по думите му, тя и дъщеря й – са невинни. Определението на съда е окончателно и не подлежи на протест. "В хода на това производство не се разглеждат подробно доказателствата. Говори се за обосновано предположение. Има видео експертиза със съмнителна стойност. ДНК експертизата пак е със съмнителна стойност. Защото не се подкрепят от други доказателства", посочи Димитър Вълков, адвокат на Красимира Трифонова.

Пейо Пеев беше убит в началото на годината, като задържани и обвинени бяха Красимира и дъщеря ѝ Габриела, след като тялото на мъжа беше открито на Витоша. Според разследващите майката и дъщерята удушили Пеев в колата му.

Предполага се, че мотивът за престъплението е свързан с родителски права. Пейо Пеев и Габриела имат 6-годишно дете. Въпреки че скоро сключили брак, живеели разделени, а междувременно тя родила второ дете, за бащинството на което пък претендира бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Велико Минков.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase