Младеж е с опасност за живота

 

Нови жертви на войната по пътищата. Двама мъже на 31 и на 65 години загинаха на място, а 21-годишен младеж е с опасност за живота след жестока катастрофа между три автомобила.  


Инцидентът стана на главния път Хасково - Пловдив. При сблъсъка на колите са пострадали и други седем души, но те са с леки наранявания и след преглед в болница са освободени за домашно лечение.


Катастрофата е станала на 500 метра от входа на Първомай късно снощи. Този смачкан до неузнаваемост автомобил излиза от черен път и на главното шосе прави непозволен обратен завой. Отнема предимството на друга кола, която не успява да спре. Блъска го и го изхвърля на 100 метра от пътя.


„Връщали са се от къра, излизали. Те не са спрели и някаква кола също. Едното момче на 33, а другият на 60 - на място. От Дебър са. Единият се казва Дончо, а другият Петьо”, обясни Калина Иванова.


Петър, който е карал автомобила, е бил военнослужещ от хасковско поделение.


„Трагичното е това, че това е млад човек на 30 години и е оставал едно дете сираче. Скоро е трябвало да замине на мисия за Афганистан. Другият починал е негов близък”, обясни полк. Димо Бъчваров, началник на Военно-окръжната прокуратура в Пловдив.


Водачът на втория автомобил е на 21 години. Той е с опасност за живота и е откаран в болница. В колата са пътували момче и момиче, които също са в болница.


Минути по-късно в разхвърчалите се откломки от двата автомобила се блъска и трета кола. В нея са пътували четирима души. Те са се отървали само с леки наранявания. Според разследващите вина за инцидента има и вторият автомобил.


Заради трафика на турски тирове често тук стават инциденти, оплакаха се хората.


„Ето един тир се заби в моята ограда и скоро я правихме. На следващия месец друг влезе отсреща. След това пък друг камион се заби и в съседите”, разказа Мария Иванова.


Причините за снощния инцидент все още се изясняват.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Благой Бекриев