При огледа в банковият клон е открита една гилза

 

Екшън със стрелба посред бял ден. Маскирани бандити с автомати нападнаха банка в центъра на Айтос. Те пристигнали с мотор в 12:21 часа. Слизат и без да свалят каските си влизат в банката. Минута по-късно в 12:22 часа е произведен изстрел, за който се смята, че е от автомат. Тогава охраната натиска паник-Бутона. Докато пристигне полицията обаче от двамата нападатели нямало и следа.

 

По информация на Нова от банката са откраднати между 35 000 и 40 000 евро, но официално от трезора все още не посочват конкретна сума.


Банковият клон е почти в центъра на Айтос. Затова крадците са действали пред погледите на десетки свидетели. Сред тях и Петър Киров, който в този момент бил в близко кафене.


„Единият по-нисък, другият по-висок. Слабички, може да са били към 20 годишни момчета, слаби, облечени в черни анцунзи”, разказа очевидецът Петър Киров.


Бързите действия на нападателите говорят за много добра подготовка. Всичко се случва за около две минути.


„С каски на главите, които влизайки в помещението на офиса, едно от тях е произвело изстрел във въздуха”, обяснява комисар Калоян Калоянов, директор ОД МВР-Бургас.


„И като чух гърмежа и какво да се уплаша, викам си нещо става. Хората прибягаха леко от банката, разстоянието е десетина метра, беше мотора пред входа на банката. Прибягаха леко, качиха се на мотора и се качиха, и запалиха и заминаха надолу”, разказва очевидецът Петър Киров.


При огледа в банковият клон е открита една гилза.


„С какво е стреляно?! - Твърдят, че е с автомат”, обясни Петко Иванов, управител на охранителна фирма.


Разпитите на служители, клиенти и свитедели на инцидента продължават и в момента.
Това е вторият банков обир в Бургаска област през последните две години. На 23 януари 2013 година крадци ограбиха банка в центъра на Бургас. До момента извършителите не са задържани.

 

Засилено полицейско присъствие има в цялата Бургаска област. От полицията коментираха, че има екипи и в съседните на Бургас области. Приоритетно се спират мотори. По непотвърдена информация, разследващите разполагат с регистрационния номер на мотора, с който се избягали обрджиите. Той е със софийска регистрация. Точно той се виждал от охранителните камери. Полицията обаче още не е потвърдила официално тази информация.


Повече по темата гледайте във видеото.

 

Репортери: Цеца Алексова, Марина Цекова