Неизвестен мъж успя да стигне зад гърба му под носа на охраната на бизнес форум

 

Минути преди началото на вчерашния бизнес форум, на който присъства премиерът Бойко Борисов, зад гърба му се появи мъж, който размаха монета и започна да обяснява, че на нея не пишело Република България, а България, което било пропуск. Това шокира присъстващите, които се чудеха къде е охраната. 

Още по темата

 

В студиото на "Здравей, България” експертът по сигурност и антитероризъм Славчо Велков коментира, че случаят не е формирал опасност за живота на премиера, тъй като той е бил в полезрението на личната му охрана.

 

"Това е повод НСО да направи извод, че хора, които са сравнително добре облечени, могат да присъстват на подобни мероприятия. Видно е обаче, че охранителите следяха неговите действия”, на мнение е Велков. 

 

Междувременно Борисов се ядоса на медиите заради въпросите как и с какви пари е отишъл от София до Разград, за да присъства на откриването на трибуна "Моци” на стадиона на "Лудогорец”.

 

"В ХХІ век трябва да обяснявам, че за 2900 лева, за да спестим 10 часа път, сме ползвали правителствен хеликоптер, който е за това – да се спестява време. За тези пари да ми направите цяла седмица проблем, ме обижда. Освен хеликоптер, има и камили, коне. Може и пеша да се тръгне за Разград. Но мисля, че за 8-9 спестени часа мога да свърша повече работа. Горчиво съжалих за всичко това. Поговорката „Направи добро, изяж дърво” е изключително важна за България. Орешарски не летеше никъде и нищо не строеше! И за тази една година близо 10 милиарда загуби държавата, а на мен ми се прави сметка за 2000 лева”, коментира Борисов.