В спектакъла ще се включи и Русенската филхармония

 

Режисьорът Мариус Куркински работи по нов вариант на постановката „Мъжът на жена ми” - една необичайна комедия, поставяна от него и преди. Този път обаче режисьорът е решил да включи в спектакъла и музикантите от Русенската филхармония.


Спектакълът, с автор хърватският писател Миро Гаван, ни отвежда някъде между смеха и философските размисли, в ситуация на един необичаен любовен триъгълник.  


Впечатли ме още със самото си заглавие. То е шокиращо. За мен звучеше доста абстрактно, тъй като аз водя съвсем друг тип живот, но с течение на времето усетих, че май на доста хора по света и в нашата страна по някакъв начин им се налага подобно съществуване”, коментира Мариус. 


Това е разказ за оцеляването на една жена, изоставена още в детството си. Главната роля е поверена на Мария Сапунджиева, а в мъжете, които се борят за любовта ѝ, се превъплъщават Веселин Анчев и Ненчо Илчев.

 

Според режисьора пиесата не може да се нарече точно комедия.

 

Моето желание е било това да бъде една сериозна комедия. Не е за разсмиване, аз не обичам това кикотене. По-скоро откриване на проблема в комедията, посочване на изкривеното, но без болка, както е в трагедията”, казва Куркински.


Постановката ще радва зрителите от 26 до 28 август в Поморие, Бургас и Варна, а през есента актьорите обещават да посетят и други български градове. 


Репортер: Олга Василева