Потърпевшият е подал жалби в полицията и прокуратурата

 

Предизборната борба за гласовете на избирателите все по-ожесточена. В град Камено сегашното ръководство на общината заличи адресната регистрация на кандидата за кмет от ДПС.


На 19 януари тази година Димитър Николов подал в служба ГРАО заявление за регистрация на адрес в село Трояново - на  уллица „Н. Й. Вапцаров” № 5.


„На нас ни беше даден административен адрес № 5. В последствие при изпълнение заповед на областния управител за действаща регистрация на живущите в съответното населено място се оказва, че адресът, на който съм регистриран е № 5.”, обясни потърпевшият Димитър Николов.
С този адрес Николов се регистрирал за участие в предстоящите местни избори от листата на ДПС.


Останал изненадан преди дни, когато разбрал, че адресната му регистрация е недействителна, защото на същата улица в № 5 живее друга жена, а неговият парцел отговарял на № 6.


„Никой не ме е уведомил, при самата регистрация, че аз съм се регистрирал на грешен адрес”, добяви Димитър Николов.


Жената, която живее на същата улица в  истинския номер 5 твърди, че била принудена да напише жалба срещу Николов под диктовка на хора от кметството.


Всичко това се е разиграло в кметството на село Трояново, което забележете се ръководи от бащата на неуспелия кандидат Димитър Николов.


В началото на септември Николов научава, че не само не може да се яви на избори, но и не може да гласува за кмет. Заповедта е подписана от кмета на Камено- Стефан Бонев, който е кандидат за пети мандат от БСП. В разговор по телефона с Нова телевизия обаче, Стефан Бонев отрича да е елиминирал по този начин Николов от надпреварата.


Николов е подал жалби в полицията и прокуратурата.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Цеца Алексова