При друг случай е заловен иранец, превозвал 17 мигранти в лека кола

Задържаха българин, превозвал 54 бежанци в микробус. В превозното средство на площ от 4,25 кв. м са били открити 32 мъже, 16 деца и 6 жени. Те идват от Сирия, Ирак и Афганистан.

 

Шофьорът Калчо Иванов е задържан снощи, когато микробусът му е бил спрян за проверка в Ахтопол. 

 

На Иванов, който е от Бургас, ще бъде повдигнато обвинение и той ще бъде задържан до 72 часа. Мъжът вече е осъждан за кражби и противозаконно отнемане на коли.                                      

 

Започнато е бързо производство за незаконно превеждане на лица през границата на страната ни.

 

При друг случай е задържан ирански гражданин, който е превозвал 17 бежанци в лек автомобил. Хамед Мохамед е бил задържан тази сутрин в ямболското село Крайново, докато е опитвал да премине незаконно с колата си българо-турската граница. 

 

Превозното средство е с хасковска регистрация. В него е имало 17 бежанци от Сирия и Иран. Става дума за 5 мъже, 9 деца на възраст между 2 и 10 години, и 3 жени. Те са били транспортирани опасен за живота им начин.

 

На Мохамед ще бъде повдигнато обвинение и той ще бъде задържан до 72 часа, уточняват от прокуратурата. 

 

Започнато е досъдебно производство за незаконно превеждане на лица през границата на страната ни.  

 

Какво каза Калчо Иванов ​ пред нашата камера и как е събрал 8 души на квадратен метър в буса си - очаквайте в късните новини в 23.30!

 

 

Припомнете си срещата на Миролюба Бенатова с Пламен Трифонов, който излежава 8-годишна присъда за смъртта на 18 души, открити в камиона, шофиран от него