Наказанието му вече беше намалено с една трета - от 6 на 4 години

 

Шофьорът, прегазил 6-годишния Петьо от Панагюрище, отново застава пред съда. Делото се гледа в Апелативния съд в Пловдив. Цветан Пъков обжалва за втори път присъдата си. 

 

Наказанието на Пъков вече беше намалено с една трета - от 6 на 4 години затвор, която му наложиха окръжните магистрати в Пазарджик, след като той поиска процесът да се гледа по съкратеното производство. Тогава Пъков направи и самопризнания.

 

Бизнесменът беше осъден да плати на родителите 3 000 лева разноски по делото и за седем години остава без шофьорска книжка.

 

Днес Цветан Пъков казва, че е шофьор с 26-годишен опит, бил е шофьор на линейка и ако е имал възможноста да предотврати удара, е щял да го направи, за да спеси детето. Пъков изтъкна и още един аргумент за намаляване на присъдата - бил баща на дете, за което трябвало да се грижи и детето му било също на 6 години. Заради това той поиска от съда да се смили над него и да намали наказанието му.

 

Родителите на Петьо пък поискаха съдът да не намалява присъдата на Пъков и ако има възможност, да му бъде присъдена 10-годишна присъда, както и да му бъде отнета шофьорската книжка.

 

По сегашния закон Цветан Пъков не може да има по-висока присъда от тази за 4 години затвор. Какво ще е решението съда - ще стане ясно до месец, когато Апелативният съд в Пловдив ще се произнесе.

 

Повече по темата гледайте във видеото.

 

Репортер: Благой Бекриев