Цветан Пъков поиска по-леко наказание

 

Шофьорът, убил 6-годишният Петьо от Панагюрище поиска  да бъде намалена присъдата му.  Веднъж вече наказанието му бе редуцирано от съда в Пазарджик от 6 на 4 години, след като по негово желание бе съден по съкратеното производство.

Още по темата

 

В понеделник пред по-висшата инстанция Цветан Пъков заяви, че е шофьор с 26-годишен опит. Карал е и линейка и ако е имал възможност да избегне удара, е щял да го направи.  „Присъдата би трябвало да бъде по-малка”, убеден е и адвокатът му Константин Симеонов. Родителите на Петьо поискаха съдът да потвърди 4-годишната присъда или ако е възможно да я завиши.

 

„Трябват поне 10-15 години затвор и отнемане на шофьорските права завинаги” , убеден е бащата на детето, Петър Гевечанов.  „За всяко едно загинало дете или човек на пътя има шествие и протести, но никой не чува”, коментира майката на детето, Десислава. И държавното обвинение застана на страната на родителите.

 

„По отношение на децата би следвало да се помисли да се завиши санкцията с оглед на това,че децата са напълно безпомощни и не могат да се пазят сами”, заяви прокурор Огнян Урбалов. Родителите поискаха съдът да върне вещите и велосипеда на Петьо, така както беше върнат джипът-убиец на жената, с която Пъков живее на семейни начала. До месец Апелативният съд в Пловдив ще се произнесе.

 

Репортер:  Благой Бекриев