Полицията се опитва да предотврати физическа саморазправа между поддръжници и противници на Темелков

 

Следизборно напрежение. Село се вдигна на бунт. Хората не допускат новоизбрания кмет да встъпи в длъжност. Твърдят, че вотът е бил купен. Вече четвърти час полиция опитва да предотврати физическа саморазправа между поддръжници и противници на новия кмет на септемврийското село Семчиново.  


Тази сутрин близо сто души окупираха кметството на селото с цел да не допуснат в сградата новоизброния кмет Пламен Темелков. Те поискаха вотът да бъде касиран.


Темелков бе избран още на първия тур на изборите с 52% от гласовете на избирателите. По думите на хората той успял да спечели с 19 гласа разлика.


Хората се разделиха на две групи – такива, които подкрепят кмета и такива, които го обвиняват в купуване на гласове.


„Ние нямаме нищо против това, че е от ромски произход. Имаме против това, че той си купи кметския стол. Предупредихме полицията, но те не направиха нищо”, заяви възмутена жителка.


„Имаше масово купуване на гласове в ромската махала”, потвърди друга жена.


Жителите на селото са подали две подписки – към полицията и жалба в прокуратурата за касиране на изборите и провеждане на нови местни избори.


Ромите от своя страна отричат да са продавали гласа си, за да гласуват за новоизбрания кмет на селото. Казват, че семейството на кмета има земя с черешови насаждения и оттам получава пари. Това бил и бизнесът на Пламен Темелков.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Благой Бекриев