Още един наш сънародник се оказал в епицентъра на трагедията, успял да се спаси

 

Сред оцелелите при терористичния акт в парижката концертна зала „Батаклан” е и една българка, научи Нова.


Тя била на фаталния концерт. Ранена е в ръката, но вече е изписана от болницата.
Жената е в шок и не е в състояние да говори за преживяното, разказаха пред Нова нейните близки. Те не пожелаха да съобщаваме името й. 


Още един наш сънародник попаднал в епицентъра на кървавите събития в петък вечер. Той също пожела да остане анонимен, но пред камерата на Нова разказа за преживяното.


От половин година мъжът работи за голяма компания в Париж. Във фаталния петък 13-ти спешно му се налага да отиде по работа в района, където станаха атентатите. 


„Видях хора, които бяха ранени, окървавени, буквално в носилки ги изнасяха. Някои бяха мъртви, други бяха живи. Видях и един от терористите с автомат „Калашников”, с червено яке, който тичаше и беше гонен от полицията”, разказва българинът.


Той се спасява като се качва в бус, паркиран наблизо. Оттам той успява да снима с телефона си първите минути на трагедията.


„Всичко беше като на филм. Абсолютно нереално ми се струваше, въпреки че знаех, че е реално. Бях спокоен, някак си не можех да възприема, че това е истина. Може би два часа след това усетих шок, разтреперих се и ми стана много гадно от това, което съм видял”, сподели още мъжът.