"Кой може да се справи по-добре от това правителство?", попита премиерът

 

Добре дошли са на избори, но кой може да постигне това, което постигнахме ние за една година?”, коментира премиерът Бойко Борисов. 

Още по темата

 

„Ако искат, можем да си премерим силите пак, но това означава харченето на допълнително 40-50 милиона за избори и допълнително напрежение в държавата. Това намалява инвестициите, а служебно правителство трайно дестабилизира държавата”, каза още Борисов.

 

Кой може да се справи по-добре от това правителство? Радан Кънев? Как ще го направи в изолацията, в която изпадна? БСП? Видяхме ги преди една година. ДПС?  С кой? Ще си дам здравето за тази стабилност и да може България в този размирен свят да е стабилна“, каза още премиерът.

 

 

Борисов е в Брюксел заради заседанието на Европейския съвет. Основна тема на заседанието ще бъде справянето с бежанската криза. „Надявам се да  ограничи притокът на мигранти, а тези, които вече са в ЕС да бъдат интегрирани. На контролно пропускателните пунктове на външните граници на ЕС трябва да се извършва проверка и  да се пропускат само тези, които действително бягат да спасяват живота си“, заяви Борисов.

 

„Аз съм твърдо „за“ външните граници да бъдат охранявани, така както българските, а тези държави, които не могат да се справят, да бъдат подпомогнати и да могат по-добре да се справят със задачите си“, заяви още премиерът.

 

Тази сутрин лидерът на ДПС Лютви Местан коментира в "Здравей, България", че през 2016 година може да има предсрочни избори: