В шест области за утре е обявен жълт код

 

Докога ще продължат валежите и какво да очакваме от времето в първата работна седмица на 2016 година, според синоптиците. 

 

Нов средиземноморски циклон преминава южно от нашата страна, а това значи, че времето тази нощ отново ще се влоши. До сутринта започналият от запад сняг ще премине на изток и ще обхване цялата страна. 

 

Край морето и на юг температурите утре ще се вдигнат, така че снегът ще премине в дъжд, който пък носи опасност от поледици. Заради това и в шест области е обявен жълт код. Заледявания се очакват в Източна България, както и в Благоевградско. 

 

Утре още преди обяд от запад валежите бързо ще спират като това ще се случи най-късно в Североизточна България. Вечерта обаче от югозапад отново ще започне да вали. Успокоителната новина е, че няма да е толкова студено, температурите тръгват нагоре и в сряда в по-голямата част максималните ще са от 6 до 11 градуса

 

Валежи от дъжд и сняг ще има и в сряда и в четвъртък, а иначе през изминалите дни студът обхвана и голяма част от Европа, като в Полша за съжаление вече има 20 починали вследствие на мразовитото време.