Засменият малчуган получи от брат си футболен екип от … найлонова торба

Видео: Ройтерс

 

Той никога не се е срещал със своя идол и живее в район, опустошен от талибаните. Муртаза, 5-годишно афганистанче, е фен на Лионел Меси и покори футболните запалянковци, след като брат му му направи тениска на аржентинския футболист от ... найлонова торба.


На предната ѝ страна с флумастер е изписано „Меси“, а на гърба „10“ – какъвто номер носи звездата на „Барселона“ и на аржентинския национален отбор, предадоха АФП и БГНЕС.


Засменият Муртаза Ахмади, облечен с найлоновия си екип, обиколи уеб пространството, след като 15-годишният му брат качи преди две седмици снимки на момченцето във Facebook.
Муртаза толкова харесва тениската си с вертикални бели и сини райета – цветовете на аржентинския отбор по футбол, че я носи всеки ден, като играе в затънтеното си селце между Кабул и Кандахар.


"Обожавам Меси, играе толкова добре", цитира АФП думите на малкия футболист, с когото се свързали по телефона. Искам да съм като Меси като порасна, заявило гордо момченцето.


Баща му - Мохамад Ареф Ахмади също мечтае синът му да стане добър футболист и да е афганистанският Меси.


Историята на Муртаза развълнува милиони хора в мрежата, сред тях и администраторите на @messi10stats – пост в Туитър на фенове на Меси, които са над 700 000. Лео иска да разбере кое е това дете, за да може да му направи подарък, написаха те.