Турската армия е обстрелвала позиции на ИДИЛ в отговор

Един човек е загинал, а най-малко още двама са ранени, след като осем ракети, изстреляни от Сирия, уцелиха турския пограничен град Килис.

 

Според турски медии, които цитират кмета на града Хасан Кара, две от ракетите са паднали в необитавани територии, но третата е причинила щети. Според информационна агенция "Доган", цитирана от БТА, ракетите са изстреляни от територия, контролирана от ИДИЛ. 


В отговор турската армия е обстрелвала позиции на групировката, посочва медията, позовавайки се на източник от силите за сигурност.


Атаката идва, след като турските въоръжени сили осъществиха артилерийски удари срещу ИДИЛ през последните две седмици. От средата на февруари турската артилерия е обстрелвала и цели на Демократичния съюз на сирийските кюрди (PYD) на сирийска територия, като според турската армия действията й са в отговор на насрещен огън.


Засега обаче турските сили не са обстрелвали позиции на сирийските кюрди от началото на примирието в Сирия, което влезе в сила на 27 февруари, уточнява Франс прес.