Приятелската среща между двата отбора трябваше да бъде на 30 март

Белгийската футболна федерация отмени приятелската среща между отборите на Белгия и Португалия, насрочена за вторник, 30 март. Причината е свързана с опасения за сигурността след атентатите в Брюксел. 

Още по темата

 

Припомняме, че белгийската полиция се опитва да установи самоличността на трима предполагаеми извършители на атентатите в белгийската столица, които отнеха живота на 34 души, а близо 230 бяха ранени. За двама от атентаторите се смята, че са се взривили на международното летище „Завентем”.

 

И тримата заподозрени са пренасяли бомбите в куфари, натоварени в колички. Третият не е задействал експлозива по неизвестни причини и е избягал. Полицията призова за съдействие при идентифицирането му и изпрати информация до всички партньорски служби.

 

Тримата предполагаеми терористи са пристигнали на летище „Завентем” с такси, чийто шофьор е насочил разследващите по следите им. В апартамент, откъдето те са тръгнали, е открита бомба с пирони, химикали и знаме на ИДИЛ. Все още няма информация за извършителя на атентата в метрото на Брюксел.

 

Нивото на тревога в цяла Белгия остава повишено до максималното, а в столицата са разположени военни.