Коментират журналист и криминален психолог

Димитър Желязков – Митьо Очите - арестуван многократно за побои, грабежи, отвличания, наркотици, незаконно оръжие. Мишена на атентат, при който загинаха съпругата му, нейният брат и бодигардът му. Лежа в затвора, но докато уж излежаваше присъдата си, беше засичан в дискотеки по морето.


„Откакто сложиха бомба и убиха жена ми и тогава ме изкараха на светло, вместо аз да се чуствам жертва, мен ме изкараха най-черния”, разказва Митьо Очите.


Ноември 2001 година. Бомба избухва пред дома на Димитър Желязков, убива съпругата му Тянка и неиния брат и близък приятел на Очите.

По темата


Основната версия, по която се работи, е, че убийството на тримата е поръчано от бивши бургаски сикаджии.


Полицията не спира групировките и Митьо Очите до края на 2007 година. Тогава той се призна за виновен - че има престъпна група за продажба на наркотици и получи 4 години и половина затвор. Признава пред съда вина за участие в още една наркогрупа - на Йордан Тонов - Пръча, както и за пране на пари.


Последно даде показания по делото срещу сочения за наркобос Златомир Иванов-Баретата през март тази година.


Желязков има 3 фирми - две запорани от комисята за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност. Третата е охранителна.


В сряда вечерта в ресторант в „Слънчев бряг” стана кървава престрелка, при която беше тежко ранен Митьо Очите, а неговият гард - 46-годишният Александър Алексиев, беше убит.


Какво се случва в Слънчев бряг, коментират журналистът Ани Заркова и криминалният психолог Росен Йорданов.