24 отбора ще изиграят 27 мача само за един месец

24 отбора, 27 мача, цял месец качествен футбол в борба за Купата на европейския шампион по футбол за 2016-а! Цяла Европа гледа към Франция и най-голямото футболно събитие на континента. Първият двубой вече се изигра между Франция и Румъния.


Гласовити, усмихнати и по своему – елегантни. Френските фенове демонстрираха висок градус и добро настроение преди мача. Румънските – също, те обаче прибегнаха до различна тактика – разкри ни я румънско семейство, което е дошло да подкрепи своите чак от Чикаго.


С официалното откриване, настроението се повиши още повече – основен принос за това имаше Давид Гета, който изпълни на живо химна на европейското, стотиците танцьори на кан-кан и самолетите, които оцветиха небето с цветовете на френското знаме.


След това – дойде и първият съдийски сигнал, а след него и головете. А след края на двубоя, песните преминаха в улични полемики.

По темата


„Бяхме ограбени! Първият гол трябваше да бъде отменен! Франция не трябваше да има този гол”, казва румънски футболен фен.


„Франция е много по-силна! Жиру, Пайеее, дааа!”, крещи еуфорично френски футболен фен.
„Имаме известни забележки към дузпата, но важното е, че спечелихме първия мач и сега само напред, към финала”, казва друг френски фен, гледал мача Франция – Румъния.


Щастливи французи и не толкова щастливи румънци. Така идва краят на тази първа вечер от Европейското по футбол, но имаме чувството, че най-доброто тепърва предстои.

 

По време на UEFA EURO 2016 зрителите ще станат свидетели на качествени футболни срещи, богата студийна програма с анализи и новини от горещите точки на първенството. Нова Броудкастинг Груп ще покаже на живо 27 мача - по Нова и Diema, като  всеки от тях ще бъде излъчван паралелно и в каналите Diema Sport и Diema Sport 2 в HD качество. Всички срещи ще бъдат споделени на живо и в Gong.bg.

*Зрителите на Българската национална телевизия ще могат да гледат на живо 27 мача едновременно по БНТ1 и БНТ HD, както и в www.bnt.bg