Момчето е с комоцио, травма на челюста и охлузвания по лицето

Републиканският шампион по кану-каяк е в болница след побой в центъра на Видин. Момчето е с комоцио, травма на  челюста и охлузвания по лицето. 
 
Участник в олимпийски игри и многократен шампион на България по гребане на кану-каяк., днес Б. лежи в болница, защото в събота срещу неделя той и брат му са били нападнати. Момчетата се прибирали от дискотеката и спрели да си купят закуски.
 
„След което бяхме връхлетени от група роми, които преди това влязоха в словесна битка с нас. Имаше изказвания като: „Хайде да ги бием тези българи””, разказва Б. Н.
 
Думите обаче били само началото на конфликта.
 
По темата
„Опитахме се да потушим по нормален и цивилизован начин проблема, но не успяхме, за съжаление, и един от тях нападна брат ми. Аз тръгнах да го защитавам и бях ударен с предмет по главата”, разказва Б. Н. 
 
Тогава той губи съзнание, но добре си спомня, че биячите били петима.
 
„Преди да изгубя съзнание, мисля, че всички бяха върху мен”, разказва Б.
 
Побоят е станал пред заведение за бързо хранене, което се намира само на 50 метра от полицията във Видин.
 
Б. е приет в болница, а полицията задържа двама - братята Л., на 18 години, и А., на 21. Те имат друга версия за случилото се пред закусвалнята. 
 
„Мен ме удари по-високия, аз паднах, ударих си кръста, а главата ми мина на милиметри от много висок бордюр”, заявява Л. И. 
 
„Брат ми го бутна, той падна, охлузи се и това е цялата история. Ние не сме казвали, както той написа във Facebook: „Хайде да ги бием тези българи””. Ние никога не сме различавали българи от цигани”, заявява А. И.
 
Прокуратурата във Видин установява кой точно е извършителя на нападението, като има съмнение, че нападателите са били повече от двама.