Той вече е арестуван

Агресивният шофьор на луксозен лек автомобил, който се нахвърли с псувни и заплахи върху водач на пътнически автобус във вторник, карал по пътя към Бургас с 250 км/ч. Това казал самият той пред потърпевшия Ружди Велиев, обясни автобусният водач в ефира на „Здравей, България”.

По темата

Виновникът вече е арестуван. Обвинение за едро хулиганство е повдигнато срещу 31-годишния Ангел Радичев. 

Досъдебното производство е предадено на Районната прокуратура в Карнобат, на чиято територия е извършено престъплението.

Пред разследващите полицаи мъжът, ритал автобуса, обяснил, че изпаднал в състояние на афект, съжалявал за действията си.

Мъжът е с над 50 нарушения на пътя, десет от които са за превишена скорост, научи NOVA. Три пъти му е отнемана книжката. Повечето нарушения агресивният шофьор е направил като водач на мотор. Нарушенията му са основно за превишена с 30-40 км/ч скорост в градски условия. Има и едно нарушение за превишена на магистралата – шофирал е със 152 км/ч, при ограничение 140 км/ч. Всички издадени актове са платени. 

Инцидентът стана публично достояние, след като беше заснет с телефон от пътник в автобуса. Велиев разказва, че всичко се случило, докато той изпреварвал бавно движещ се камион. На голямо разстояние зад автобуса, но с бясна скорост, „летял” лекият автомобил с немска регистрация. Маневрата на автобуса по никакъв начин не попречила на движението на автомобила. Шофьорът му обаче твърдял, че скоростта му била „убита”.

„Аз си карам с 250 км/ч, а ти ме засичаш”, казал водачът на колата на Велиев преди да започне да го псува и заплашва с побой.

На любителското видео се чува и как арестуваният шофьор рита и удря с юмруци вратата на автобуса от страната на Велиев.

Какво още разказа той за инцидента гледайте във видеата.