Момченцето е родено в болницата на град Катерини

Срещу 8000 евро бездетно гръцко семейство се сдоби с новородено българско момченце чрез 39-годишен посредник от България.

Момченцето е родено в болницата на град Катерини от 30-годишна българка, която заради финансови проблеми била убедена от 39-годишния мъж да продаде детето си. 

По темата

Тя е пристигнала от България през месец април и до раждането е живяла в дома на други българи - според информация от ромски произход. Детето е родено на 2 юни, а на 9-и заедно с майка си и посредника са отпътували за Атина, където се срещнали с потенциалните гръцки родители.

След сделката майката е получила 2000 евро, двойката българи където е живяла, са получили около 1350 евро. Останалата част от сумата е отишла при посредника.

Полицията е открила всички, замесени в продажбата на бебето. Срещу тях е повдигнато обвинение. Те се разследват и за други подобни случаи. През октомври, отново в Катерини, българска двойка се е опитала да продаде дъщеричката си отново за сумата от 8000 евро, но в последния момент сделката е пропаднала.

Тогава полицията арестува родителите и още двама българи. Самоличността на посредника, който също е българин, не беше установена. Предполага се, че става въпрос за същия българин.

Репортер: Бойка Атанасова