Много от тях обявиха, че биха отказали поръчка на бъдещата първа дама на САЩ

Жан-Пол Готие каза, че няма проблеми да прави дрехи за Мелания Тръмп, въпреки позициите на дизайнерите Том Форд и Марк Джейкъбс, които отказаха да работят за нея, съобщи ВВС, цитирана от БТА. 

По темата

Редица дизайнери обявиха, че биха отказали поръчка на бъдещата първа дама на САЩ, но други като Томи Хилфигър, Том Браун и Готие казаха, че нямат проблем да работят с нея.

В изказване по време на Британските модни награди в понеделник Готие каза, че не става въпрос за политически възгледи.

"Тя се облича доста добре и сама. Няма какво лошо да кажа за нея. Мелания беше облечена по-добре от Хилъри Клинтън, когато отиде да гласува. Беше с палто с цвят на камилска вълна, бяла рокля и беше красива", добави Жан-Пол Готие.

Една от любимите дизайнерки на Мишел Обама - Софи Тиале, написа в Тwitter, че не би искала името й да бъде асоциирано с първата дама.

"Реториките на расизъм, сексизъм и ксенофобия от президентската кампания на нейния съпруг са несъвместими с ценностите, според които живеем", каза тя.

"Лично аз бих предпочел да вложа енергията си в подпомагане на онези, които ще бъдат потърпевши от Тръмп и неговите поддръжници", каза от своя страна Марк Джейкъбс.

Дерек Лам се присъединява към неговата позиция, казвайки, че би предпочел да се концентрира в усилията си за по-справедлив, честен и уважаващ индивидите си свят.

"Бях поканен да правя дрехи за нея преди няколко години и отказах", каза Том Форд. Но добавя, че причината е по-малко политическа, а е повече самият стил на Мелания.

Томи Хилфигър каза, че първата дама е красива жена и всеки дизайнер би трябвало да е горд, ако работи за нея.

"Не мисля, че политиката има място тук. Всички бяха много щастливи да обличат Мишел Обама", добави той.