Празниците наближават, време е за хубав коледен филм!

Коледните празници наближават. А какво по-хубаво време от това цялото семейство да прекара част от свободното си време, гледайки хубав, семеен коледен филм в уюта на празнично украсения дом. Ето и 5 коледни филма за цялото семейство, които бихте могли да гледате с най-близките си по Коледа:

"Сам вкъщи" (1990)

За една нощ осемгодишният Кевин Макалистър става господар на къщата. В суматохата около заминаване на коледна почивка семейството на Кевин случайно го забравя в къщата и той се заема с празничната й декорация. Но малчуганът не украсява стаите с гирлянди и елхови клонки. Той се подготвя да посрещне с безброй капани-изненади двамата смотани крадци, които се опитват да проникнат в дома му.

"Елф" (2003)

Едно време в коледната вечер едно бебе пропълзяло в торбата с подаръците на Дядо Коледа и се оказало на Северния полюс. Отгледан от татко Елф (Боб Нюхарт), Бъди (Уил Ферел) стига до прозрението, че не е точно като останалите елфи. Решен да открие къде му е мястото, Бъди се впуска в търсене на истинския си баща – в Ню Йорк. В Голямата Ябълка Бъди открива защо рожденият му татко е в списъка на непослушните. Но най-важното - той вижда, че светът страда сериозно от липсата на коледен дух, което причинява на Дядо Коледа (Ед Аснър) най-различни проблеми. Затова заедно с помощта на още един елф - красивата продавачка в универсален магазин (Зоуи Дешанел), Бъди ще трябва да покаже на татко си и на света истинския смисъл на празника и да докаже на всички, че Дядо Коледа наистина съществува.

"Коледата невъзможна" (1996)

Коледа - това е най-магическото време от годината. Но докато много хора са заети да намерят перфектните подаръци за своите деца, други не са съвсем готови да потънат в празничната атмосфера. Бизнесменът Хауърд Лангстън е плътно ангажиран с работата си и не му остава почти никакво време за жена му Лиз (Рита Уйлсън) и малкият му син Джими (Джак Лойд). След като за пореден път не изпълнява обещанието си да отиде на награждаването по карате на Джими, Хауърд решава да се реваншира, като купи на Джими най-желаната от него играчка за Коледа - Турбомен. Проблемът обаче започва, когато Хауърд разбира, че не е единственият, който търси тази играчка, изчерпана още на Деня на благодарността. Хауърд е решен да намери Турбомен на всяка цена. Одисеята на бащата започва, а приключенията са много. Хауърд непрекъснато се сблъсква с различни хора, които спират пътя му към тъй желаната играчка. А като капак на всичко, когато се прибира у дома, заварва разведения съсед Тед Малтин (Фил Хартман), който освен че е бащата мечта за всяко дете, се е заел да помогне на съпругата на Хауърд – Лиз, с поставянето на коледната украса.

"Гринч" (2000)

Гринч е зелено космато плашило, което живее заедно с кучето си Макс в пещера в планината Кръмпит. Сърцето му е три пъти по-малко и затова не може да обича нищо и никого. Той мрази Коледа и всичко, което е свързано с нея. И особено Коледата в градчето Ху-Вил, което се намира долу в долината. Един ден на Гринч му хрумва чудовищна идея. Той намъква костюм на Дядо Коледа, маскира кучето си като елен и минава от къща на къща, за да открадне подаръците, коледните дръвчета и другите празнични атрибути от жителите на Ху-Вил. Но бързо открива, че духът на Коледа е нещо повече от играчки и няколко замръзнали кестена.

"Чудо на 34-та улица" (1994)

Малко момиченце открива, че мечтите наистина се сбъдват, ако истински вярваш. 6-годишната Сюзън има колебания относно най-трайното чудо на детството – Дядо Коледа. Нейната майка и е казала за тайната му преди време и така Сюзън не очаква да получи най-важните подаръци от списъка си за Коледа. Но след като в универсален магазин среща специален Дядо Коледа, който е убеден, че той е истинският, Сюзън получава най-скъпия подарък от всичко - нещо, в което да вярва.