До края на седмицата зимата ще ни напомни по-суровата си страна

До – 20 градуса ще паднат температурите на места тази седмица. В четвъртък и петък зимата ще ни напомни по-суровата си страна.

По темата

Тази сутрин температурите бяха около -7, -8 градуса. Третият ден от годината ще е слънчев, но от северозапад облачността постепенно ще се увеличава, като до вечерта ще обхване по-голямата част от страната и през нощта на места по планинските райони на Западна България ще прехвърчи сняг.

В момента температурите на повечето места са между -4° и -9°, в отделни райони и до -11.

През деня ще се позатопли и максималните температури ще са между 4° и 9°. В планините през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. Добрата екипировка е много важна, защото там ще духа умерен и силен западен вятър, с който ще прониква по-студен въздух и температурите ще се понижават.

Утре времето все още ще е спокойно, вероятността за валежи е малка. В четвъртък и в петък зимата отново ще ни покаже по-суровата си страна. С умерен и силен северен вятър ще нахлува студен въздух. Ще вали сняг като в Южна България през нощта срещу петък и в петък снеговалежите ще са значителни. Температурите ще паднат чувствително. През почивните дни ще бъде много студено и на места температурите ще са около и под минус 20 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК