„Ако Ердоган не спечели референдума, може да провокира много тежки събития”, смята той

Турция е горещият картоф и за Европа, и за българските избори. Измина седмица, в която България предупреди Турция да не се меси във вътрешните ни работи като агитира да се гласува за ДОСТ, която се ползва с подкрепата на Ердоган. 

По темата

Турция е изправена пред гражданска война. Голямата опасност за България не са бежанците, а тези повече от 300 000 български граждани, които са изселници в Турция и които масово ще се върнат у нас. Дали България е готова да поеме този масивен изселнически поток? Аз смятам, че не е готова”, заяви в „Комбина” Осман Октай.

„Ако Ердоган не спечели референдума на 16 април, може да провокира много тежки събития”, допълни той.

„Последните поне 15 години постоянно тревожно съобщавам на обществото и протестирам за намесата на Анкара и партията на Ердоган в изборния процес в България. Досега беше в полза на ДПС, а сега – на ДОСТ. За първи път обаче има реакция от българските официални власти и затова съм доволен”, заяви още Октай.

„Нещото, което ме тревожи, е, че темата за напрежението между България и Турция се употребява както във връзка с предстоящите избори у нас, така и от Ердоган заради предстоящия референдума там”, заяви той.

Друг въпрос е употребата на българските мюсюлмани. Този сблъсък между ДОСТ и ДПС разделя нашите турци, което провокира изключителна тревожност”, на мнение е Октай

„Целта на Доган с писмото си бе да мобилизира своите избиратели, но и да хвърли мостове към другите партии за следващо управление. Очаквам много хора да се отвратят от този сблъсък и да не гласуват нито за ДОСТ, нито за ДПС. Това ще е добре за България, защото основните политически партии в лицето на БСП и ГЕРБ ще подадат ръка на интелигенцията на мюсюлманското население”, заяви той. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.