Министърът на правосъдието Мария Павлова е била готова да подаде оставка

Напрежение между служебното правителство и президента Румен Радев. Министърът на правосъдието Мария Павлова е била готова да подаде оставка заради предложените промени в изборното законодателство. Това потвърди премиерът Огнян Герджиков. 

По темата

На днешното заседание на правителството Мария Павлова запази мълчание. Стана ясно обаче, че е запознала прекия си началник с намерението да подаде оставка заедно с целия политически екип на правосъдното министерство.

Повод, според в. „24 часа”, бил повторен опит от президентството да се публикува проектът за промени в изборното законодателство, с който се планираше всеки, който се връща от чужбина, да е живял у нас поне три месеца, за да може да гласува.

"Това е вече минала история. Имало е известно напрежение. Министър Павлова ми се беше обадила. Напрежението е свалено отдавна. Нещата са в ред, така че вече няма никакъв проблем. Проблем имаше до преди 24 часа. Вече няма никакъв проблем”, заяви Герджиков.

От президентството не коментираха кръстосания огън, на който за пореден ден са изложени заради изборните промени.

Факт е, че за по-малко от три месеца откакто назначи новата изпълнителна власт, Румен Радев за втори път поема удари от нея. Освен по изборните промени, стана ясно, че разминаване във вижданията на „Дондуков” 1 и „Дондуков” 2 има и по наредбата за заселването на бежанци в България. Стенограма от заседанието на кабинета показа, че отмяната й е станала след настояване от държавния глава.

Самата Мария Павлова избягва медийни изяви още от началото на скандала с изборното законодателство. Направи го и днес. Какво е повлияло на решението да не подава оставка, можем да гадаем. Точно преди 24 часа обаче президентът Румен Радев направи изявление, като подчерта, че съвсем целенасочено дебатът за промените е бил тласнат само в една посока. 

Екипът на правосъдното министерство дори получи похвали за куража да предложи промените. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.