Вижте къде трафикът бе най-натоварен

Интензивен трафик в края на трите почивни дни. Натоварено е движението на магистрала "Хемус" заради ремонта на тунелите, както и на границата с Гърция.   

По темата

Южната ни съседка днес е скована от национална транспортна стачка, която обаче не повлия толкова силно на трафика към България. Първомайският протест в южната ни съседка се оказа далеч от българите, почиващи предимно в Северна Гърция. На границата беше спокойно. Дори падналото тази сутрин дърво над една от по-кабинките не създаде проблеми. Шофьорите недволстваха единствено срещу затвореното заради ремонт гише за камиони на влизане в България.

И днес най-натоварено беше в района на Симитли, където се слива и трафикът от Банско. 

Между 50 и 80 хиляди автомобила се очаква да влязат в понеделник вечер в столицата. За да облекчат трафика, от КАТ пуснаха две ленти през Владая към София. Мерки са предвидени и на другите входове към големите градове. 

По-рано през деня лек инцидент с тир затрудни движението за известно време. Задръствания обаче предизвикават ремонтите по пътя. И сега тунелите на "Витиня" и "Ечемишка" ще бъдат отворени само в едната тръба.

 По-сериозно беше положението край Стара Загора. Там шофьор на камион загина при инцидент.  Камионът е превозвал баластра, не е успял да вземе завой  и се блъснал в основата на мост, по който преминава железопътна линия. Минути след инцидента, въпреки отзовалите се бърза помощ и специализирани екипи, водачът на тежкотоварния камион е починал от нараняванията си. Близо четири часа движението по натоварения участък, който се счита за един от най-опасните в региона, бе регулирано от полиция, което предизвика километрични опашки от автомобили.

До 20.00 часа се ограничава движението на камионите над 12 тона. 

Репортери: Екатерина Николова, Надя Ганчева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.