Крайният срок е до края на 2017 г.

300 незаконни временни обекта трябва да събори до края на годината новият наемател на Северния плаж в "Слънчев бряг". Само преди дни фирмата спечелила конкурса за стопанисване на апетитната пясъчна ивица влезе във владение след спорове с досегашния концесионер, но багерите започнаха събарянето.

По темата

За да проследи изпълнението на договора с Министерството на туризма в "Слънчев бряг" на изненадваща проверка пристигна самият министър Николина Ангелкова.

Забраната за строителство в община Несебър влиза в сила от 15 май. До тогава новият наемател на плажа „Слънчев бряг-север” има да свърши сериозна работа, за да изпълни изискванията на Министерството на туризма.

„Трябва да премахнем 8000 кв. метра. Сами разбирате, че тези две заведения, които днес ще премахнем са около 1200-1300 кв. м.”, заяви Николай Борисов, представител на нов наемател на плажа.

Според одобрената схема общия брой на незаконните временни обекти само по северната ивица са 300. Сега ще бъдат премахнати само няколко. Останалите - след края на сезона.

Първите туристи в комплекса подкрепят акцията.

„Трябва да има издържани, хубави заведения, а не такива бараки. Трябва да се направи нещо за туристите”, на мнение е туристът Александър.

И за да са доволни туристите от ресорното министерство Министерство обещават засилен контрол през целия сезон.

„По време на сезона и след приключване на сезона, ние ще имаме непрекъснати изненадващи проверки. Отново с мобилни екипи, така че да можем да реагираме на всеки един сигнал, който ни бъде подаден”, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова.

Новият концесионер обещава догодина обликът на плажа да е съвсем различен.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.