"Финалът беше най-емоционален", разказа Крис

„Много съм горд, че имах възможност да доведа България до второто място на Евровизия. Но Салвадор си заслужи първото място. Хареса ми, че битката беше сериозна”, разказа в студиото на „Комбина” българският представител на Евровизия Кристиан Костов, който постигна невероятен успех за страната ни и зае почетното второ място с песента „Beautiful Mess”. За него Македония, Норвегия, Естония и Беларус дадоха максималните 12 точки. Румънците ни дадоха 10 точки. Гърция и Чехия пък дадоха по 2 точки.

Кристиан Костов е познат на българската публика като изпълнител на едни от най-големите поп хитове у нас през последните няколко месеца и финалист в четвъртия сезон на X Factor.

По темата

След конкурса стана ясно, че победителят в песенния конкурс Евровизия, португалецът Салвадор Собрал е тежко болен.

„Той наистина е болен, но не мисля, че е някакъв пиар трик. Има страхотна емоция в него и вълнува”, каза Кристиан Костов.

„Имаше четири големи концерта с огромна публика. Имаше хора, които си купуваха билети и за репетицията”, разказа Саня Армутлиева.

А успя ли Крис да се абстрахира от силните емоции, за да изпълни песента си на ниво, въпреки големия стрес и напрежение?

„Целият път беше емоционален, но финалът беше най-емоционален. Стараех се да не мисля за нищо”, разказа още Кристиан Костов.

На финала на Евровизия Кристиан беше болен, но това не попречи на доброто му изпълнение.

„Той изстина и три дни преди финала започна да пие антибиотик. Болеше го гърлото и всички се уплашихме, защото това се случи преди финала”, разказа Саня.

И похвали семейството на Крис:

„Той имаше голямата подкрепа на семейството си. Това е огромна част от неговия успех”, каза още Саня. 

Москва обяви, че се гордее с Кристиан Костов, който неведнъж е казвал, че дължи таланта си на Русия. Това пише в поздравителен адрес, публикуван на сайта на Руското посолство. Мисията подчертава, че Кристиан е живял в Москва и е участвал в известни руски музикални формации за деца.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.