"Искам да ви кажа, че съм изключително горд", каза Кристиан след конкурса

Кристиан Костов спечели второто място с песента „Beautiful Mess” на „Евровизия 2017”. За него Македония, Норвегия, Естония и Беларус дадоха максималните 12 точки. Румънците ни дадоха 10 точки. Гърция и Чехия пък дадоха 2 точки.

„Всичко това е само за вас. Надявам се да се гордеете с нас, защото работихме много. Целият екип не спеше месеци. Искам да ви кажа, че съм изключително горд”, каза Кристиан след конкурса.

Победител в конкурса стана 27-годишният португалец Салвадор Собрал. Той получи най-голяма подкрепа, а за него гласуваха зрители и членове на журито от 42 страни. Той събра общо 758 гласа. Той изпълни песента на роден език "Amar pelos dois" ("Любовта на двама"), написана от сестра му.

След успеха на България последваха бурни реакции в социалните мрежи. Много звезди от родния шоубизнес изразиха радостта и гордостта от изпълнението на Кристиан.

Станислава Армутлиева благодари на всички за успеха.

Поли Генова, Илиана Раева и Християна Лоизу също изразиха радостта си.

Кристиан Костов е роден в Москва на 15 март 2000 г. Неговият баща е българин. През 2006 г. се записва в известния руски детски ансамбъл „Непоседи“. Участва в първия сезон на руското издание на шоуто за таланти „Голос. Дети“ в отбора на Дима Билан и стига до финал. През сезон 2015/2016 участва стигна до финал и завършва на второ място в българското издание на X Factor. Издава дебютния си сингъл „Не си за мен“ през октомври 2016 г. С него заема първо място в националната класация на най-излъчваните български песни в радио и телевизионния ефир.