Ако записите не спрат, учителите заплашват със стачка

Конфликт между учители и родители заради записите с насилие в детските градини. След като от Синдиката на българските учители заплашиха със стачка, ако майките продължат да слагат на децата си "бръмбари", родителите обмислят контрамерки.

По темата

Някои скандални записи станаха причина учители и родители да застанат едни срещу други за това дали е редно да се записва.

„Има много начини, които да се вкарат като контролни механизми. Това е контролната дейност на директор, контролна дейност на местната власт”, на мнение е Янка Такева от Синдиката на българските учители.

„Обръщали сме се към директори и по-горни инстанции. Отговаря ни се в съвсем погрешна посока. Няма контролиращ орган”, казва Васил, родител.

И какво послание дават записите на децата.

„Оттук нататък се научаваме, че по този некоректен начин можем да бъдем доносници”, на мнение е Янка Такева.

„Аз смятам, че по този начин възпитавам техните права - да не бъдат нарушавани правата им да живеят свободно, без да бъдат тероризирани”, казва Венета, родител.

Родителите не приемат ултиматума на Такева, че ако записите не спрат, учителите ще стачкуват. А за да не слагат "бръмбари" в дрешките и играчките на децата, искат по-бързо въвеждане на видеонаблюдение. И двете страни са сигурни - няма да спрат, докато не постигнат исканото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.