Швейцарецът достигна до трофея без нито един загубен сет в турнира

Роджър Федерер спечели титлата от "Уимбълдън" за рекорден 8-и път.

СНИМКИ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО НА МАЕСТРОТО ВИЖТЕ ТУК

Легендарният швейцарец триумфира с отличието, след като отстрани на финала Марин Чилич по безапелационен начин с 6:3, 6:1, 6:4 за час и 40 минути игра.

Така Маестрото спечели безпрецедентна осма титла в Лондон, с което еднолично се утвърди като най- успешния тенисист в този турнир, оставайки зад себе си легендата Пийт Сампрас със седем.

„Чувствам се невероятно и този успех значи всичко за мен. Да бъда отново тук, да държа този трофей, спечелвайки турнира, без да загубя сет – просто е магическо.”, заяви Федерер.

„След миналата година не вярвах, че ще мога отново да достигна до финал тук, на Уимбълдън. За това повлияха и загубите от Новак във финалите през 2014 и 2015. Въпреки това не загубих надежда, че бих могъл да го направя, а когато вярваш – можеш да стигнеш наистина далеч. Не спрях да вярвам и да мечтая и ето ме днес тук”, продължи още развълнуваният шампион.

Федерер отдаде заслуженото и на своя съперник в днешния финал, който имаше малшанса да се контузи по време на мача. „Понякога е жестоко, но той се бори мъжки, истински герой е и заслужава поздравления за представянето си в турнира. Марин, трябва да си много горд, че достигна до финала”, сподели Роджър, за който това бе 19-а титла от Шлема. 

По темата

 

Отличието му е 19-о от Големия шлем и пето от началото на годината.

Още по-впечатляващ бе начинът, по който Маестрото достигна до трофея, а именно без нито един загубен сет от мачовете си в турнира.

Така повтори постижението си от 2007 година, когато спечели Аустрелиън Оупън, отново без загубен сет.

За Федер това е втора Мейджър титла за годината, след като през януари спечели и Откритото първенство на Австралия. Какво точно означава тази победа за него, става ясно от сълзите му на корта. Вижте емоционалната му реакция във видеото:

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари. 

Още спортни новини четете ТУК.