Това става факт, след като Томаш Бердих отпадна от "Уимбълдън"

Най-добрият български тенисист Григор Димитров влиза отново в челната десетка на ранглистата на АТР. Той ще заеме десетата позиция в таблицата при официалното ѝ обновяване в понеделник, след финала на турнира "Уимбълдън", съобщава gong.bg.

По темата

Завръщането на Гришо в елитната компания стана факт, след като единственият, който можеше да го изхвърли от нея, отпадна на полуфиналите в Лондон. Това беше чехът Томаш Бердих, който можеше да изпревари първата ни ракета, само ако беше спечелил турнира. Роджър Федерер обаче спря устрема му. Активът на Бердих от идната седмица ще бъде 3160 точки, колкото има и следващия в ранглистата Александър Зверев.

Малко пред Гришо в класирането ще бъде Милош Раонич, който също отпадна от Федерер на "Уимбълдън". Той ще е само със 170 точки пред хасковлията. 

Рекордното класиране в кариерата на Димитров е осмото място. За да стигне отново до него, ще трябва да изпревари и Кей Нишикори, чийто актив е 3740 точки.

Иначе лидер и през новата седмица остава Анди Мъри, въпреки че не успя да защити точките си от спечелването на "Уимбълдън" миналата година.