Гришо: Разочарован съм от играта си!

„Изиграх невероятен мач. Наистина не очаквах да бъде толкова лесно, колкото може би е изглеждало". Така Роджър Федерер коментира двубоя срещу Григор Димитров в осминафиналната фаза на турнира „Уимбълдън“, съобщава gong.bg. Българинът загуби от швейцареца с 3-0 сета и така регистрира шестото поражение от общо шестте сблъсъка помежду им.

По темата

„Григор ми предостави някои възможности, от които се радвам, че се възползвах. Но най-важното беше да се фокусирам върху своята игра и да се надявам, че това ще съвпадне с не толкова добър ден за него, че ще има напрежение заради моята силна игра“, каза още Маестрото.

Хасковлията пък не скри, че е искрено разочарован от играта си.

"Направих много непредизвикани грешки, а първият ми сервис не беше на ниво. Без тези оръжия няма как да ти бъде лесно срещу Роджър Федерер. Не играх най-добрия си тенис, а ако не играеш добре срещу Роджър, особено на трева, е много трудно", сподели Гришо.

Той понесе много критики за представянето си на корта в Лондон и от тенис легендата Джон Макенроу. Американецът винаги е хвалел Димитров и дори неведнъж е предричал, че българинът ще печели титли от Големия шлем и ще стигне до върха в световната ранглиста.

Но след представянето му срещу швейцарския Маестро, тази негова надежда започва да се изпарява. Или поне така твърди самият той.

"Дълги години виждах Григор Димитров като бъдещ победител на турнир от Големия шлем. Точно сега тази моя увереност се изпарява, вярвам, че и от него. Много е разочароващо. Ако ще се обличаш като Федерер, ако те наричат Федерер-младши, Бейби Федерер, Мини Федерер и как ли не още, ти си задължен да оправдаеш очакванията", категоричен беше Макенроу след мача в понеделник.

В същото време Федерер пък се раздваше на изключителни похвали за представянето си на „Уимбълдън“ до момента като цяло и в частност - за мача срещу Гришо.

Специалистите по света са категорични – швейцарецът е бил безкомпромисен и напълно безгрешен по време на двубоя. Големите спортни медии дори го определиха като „извънземен“.

За 36-годишния Федерер предстоящият четвъртфинал ще бъде рекордния, 50-и четвъртфинал на турнир от Големия шлем. Той е и вторият най-възрастен играч, който достига до фазата на осемте най-добри на „Уимбълдън“.

Швейцарецът е категоричен, че не се притеснява от двубоя срещу канадеца Милош Раонич. Именно той обаче спря похода на Федерер към титлата от турнира миналата година.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.