На мястото са изпратени шест пожарни

Огромен пожар гори в най-голямата кравеферма у нас - тази край пловдивското село Поповица. На място има шест екипа на пожарната, които се опитват да потушат огъня. Вятърът пречи на усилията на огнеборците. 

Тир се запали на АМ "Струма" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Над девет часа продължава борбата с огнената стихия, обхванала кравефермата. Пожарът е избухнал около 10.00 часа тази сутрин. Огънят е тръгнал от сеновал. Пламъците обаче бързо са се разраснали и за минути са обхванали съседните два склада, в които се съхраняват тонове фураж за животните. 

Пламна покривът на екоминистерството в София (СНИМКИ)

Работниците веднага са били евакуирани, животните от фермата – също. За щастие щетите са само материални.

Автобус с туристи се запали на пътя Черноморец-Бургас (ВИДЕО+СНИМКИ)

Във фермата се отглеждат 5000 крави. Те са изведени на безопасно място. Селскостопанската техника също беше преместена далеч от огъня. Имаше реална опасност пламъците да обхванат и съседните сгради и затова пожарникарите ги обливат с вода.

Горящият завод е само на 200 метра от първите къщи в село Поповица. Паника няма, но хората са притеснени. Засега обгазяване в района няма. Няма и задимяване.

Влаковете, които минават до горящия завод, не се спрени. Движението по главния път Пловдив-Свиленград също се извършва нормално, а пожарът се вижда от километри.

Двама братя са собствениците на кравефермата. Засега те отказват коментар. Според пожарникарите най-вероятно става дума за човешка небрежност – хвърлен незагасен фас близо до сеното.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.