Пет екипа пожарникари се борят с огнената стихия

Пожар с голям фронт гори край вилната зона в село Изворище, Бургаско. На място бяха изпратени повече от пет пожарни и водоноски. Доброволци също се включиха в гасенето на огъня. Над 12 постройки и бараки са засегнати от пожара. До 22 часа вечерта пожарът още не бе овладян. Полицейската блодака обаче падна и хората успяха да дойдат до вилното селище и да видят имотите си. 

По темата

Пламъците се разрастват буквално за минути.

„Първоначално, като се обадихме дойде една пожарна. След около 20-30 минути дойде втора пожарна и не можаха да овладеят огъня, защото нямаше достатъчно пожарни. За мен държавата не съществува, всичко е свършило. България я няма, това е положението”, казва Димитър Морфин

В началото пламъците били малки. Силният вятър обаче бързо разпалил треви и храсти, и огънят обхванал много по-големи части от вилното селище Каптажа.

„Около 10-12 къщи, стопански постройки. Пострадали хора няма. Минахме, евакуирахме хората, основно възрастни хора. До момента няма оплаквания и информация за пострадал човек”, обясни кметът на Бургас Димитър Николов.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В гасенето на пожара, който се разпростира на огромен терен, се включиха и местните. Полицейски патрули отцепиха пътя към вилното селище. Стигна се и до спор между полицаите и местните жители. 

Има арестуван мъж, тъй като е искал да достигне до цех за мебели, където по думите му има голямо количество кореселин, който се използва при производството на мебели. Полицията обаче не го пусна, той не се съобрази със забраната и така бе задържан.

Все още не може да се каже колко са изгорелите постройки. 

"Загубих най-ценното. Вилата бе наследство от баща ми, който за съжаление вече не е сред живите. Вложих много средства в къщата. Съвсем наскоро приключих с ремонта по нея. Потресен съм. Не съм я застраховал", разказа Петър, собственик на една от обгорелите вили. 

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.