Кой е лекарят, издал епикризата на обвинителя Димитър Захариев?

Продължение на тема от предаването "Разследване" в неделя. Разказахме и ви показахме как плевенски прокурор с обвинение ходи с патерици, но само в съда. В понеделник прокуратурата разпореди проверка на медицинските му документи.

"Разследване": Мамят ли родните подсъдими с измислени болести?

Видяхме обвинения за рекет прокурор Димитър Захариев под домашен арест, как взема патерица ден преди делото си в спецсъда. По-късно на делото е с две патерици, обявява, че е спукал тазобедрена става и иска от съдиите да го пуснат на свобода. Същата вечер в Плевен отново е на два крака и мести кофите за боклук пред дома си.

Проверяват медицинските документи на прокурора с патериците

Видяхме още как депутатът от групата на "Обединените патриоти" д-р Калин Поповски разпалено ни уверяваше, че болният го посрещал с патерици, без да знае, че сме заснели срещите им и патерици няма.

Прокуратурата започна проверка за фалшиви диагнози на Захариев, който се е подложил само веднъж на скенер за ставите. Втори път отказал, заради клаустрофобия. Докато се установи истинска ли е единствената снимка на тазобедрената става, от която тръгва всичко, ние се свързваме с плевенския лекар, който я е издал и разчел. Твърди, че е истинска. Допуска само, че болният прокурор е пресилил заболяването си.

Прокуратурата обаче е назначила нова петорна експертиза за здравословното състояние на прокурора с патериците, а независими от случая лекари се усъмниха в това как може да ходиш нормално със спукана става.

След часове Специализираният съд ще решава дали задържаният през май Камен Балбузанов-Куката ще остане в следствения арест. Куката е от същата група с прокурора с патерици, обвинени за рекет, палежи и отвличане. Пъстрата криминална история продължава. Важен свидетел по делото за рекет проговаря пред камерата на NOVA.

Бойко Първанов е един от свидетелите по делото за рекет, принудителна охрана, палежи и отвличане срещу групата на Куката, Иво Бокса и плевенския прокурор Захариев. Някогашен полицай, Първанов е бивш управител на "Хард Секюрити 2000" - охранителната фирма със собственик прокурор Захариев, близка до Куката. Разказва ни как е започнало всичко.

„Знам, че двамата се познават отдавна, защото е било разпределено на прокурор Захариев. Знам само, че когато говорихме с нея, нали – тя беше готова да финансира изцяло дейността на новата фирма. По нейни приказки – беше казвала, че е заделила около 250 000 евро за разработването на фирмата във времето със закупуването на коли, техника, поемането разходите”, заяви Бойко Първанов, свидетел по делото за рекет.  

По идея на прокурора, фирмата се трансформира в нова – "Харт Секюрити 2001", разказва Първанов, който в онзи момент е излязъл от нея. Така охраната действа повече от две години. Но едва след шумните арести на групата около Куката и Бокса, полицията в Плевен наказва тази фирма с над 100 акта заради това, че охранителните й обекти не са регистрирани към МВР. Пишат ги всичките накуп. Само че всички до един са с объркани дати и други фактологични грешки.

Още по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.