Марин Николов проследява поведението на един обвиняем под домашен арест

Измамни ли са десетките случаи на болести на родните арестанти и подсъдими? Прилагат ли се различни хитрини, за да се бавят и отлагат дела, да се облекчават наказания, да се осигурява алиби? Отговор на тези въпроси дава журналистът Марин Николов.

Оставиха в ареста плевенския прокурор, обвинен в рекет на фирми

Той проследява поведението на един обвиняем под домашен арест – плевенския прокурор Димитър Захариев, задържан, след като в ефира на NOVA бяха излъчени кадри с обвинените за рекет Камен Куката и Иво Бокса.

Защо отново проверяват прокурора с патериците?

Тримата заедно обикаляли фирми да налагат силова охрана, потвърди обвинението. През юни прокурор Захариев излезе под домашен арест с документи, че е болен от много неща - порок на клапа на сърцето, подагра, асептична некроза на лявата бедрена става, клаустрофобия и страхова невроза след задържането.

Проверяват медицинските документи на прокурора с патериците

На 27 юли той се яви в специализирания съд с патерици и обясни, че имал спешна нужда от 6-месечно лечение в болница заради нова травма – спукал тазобедрена става, докато местел тенекии с мед вкъщи. На кадри от камера пред дома на Захариев обаче се вижда, че патерици той не ползва нито веднъж за повече от месец преди да отпътува към съда.

Гледайте цялото разследване във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.